2011. április 15., péntek

A 2. forduló alapreceptje

És íme, kis késleltetés – utazás, átadás-átvétel, egyebek – után itt van az új forduló alapreceptje Puffinkától úgyis, mint az előző forduló büszke nyertesétől. Egyértelmű, hogy van benne citrom is.

CITROMOS-KÓKUSZOS FEHÉRCSOKIKRÉM

200 ml tejszín
140 g fehércsoki
1 citrom reszelt héja
1 kk citromlé
1 dkg kókuszreszelék

1. 50 ml tejszínt kislábasba öntünk, közepes lángon melegítjük, beletördeljük a fehércsokit, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet és addig kevergetjük, míg el nem olvad teljesen a csoki. Levesszük a tűzről, és simára keverjük, majd félretesszük hűlni.
2. Ha kihűlt, akkor hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
3. A maradék 150 ml tejszínt felverjük, a citromos-fehércsokis cucchoz keverjük és kis pohárkákba adagoljuk, amit aztán hűtőbe teszünk kb 2 órára.


Tehát kalandra fel, variáljunk, ötleteljünk!
Beküldési határidő 2011. április 30-a éjfél. A recepteket a linkkel együtt a makkakonyha kukac gmail pont com címre küldjétek, ha nincs valakinek blogja, a receptet egy képpel legyen kedves elküldeni ugyanerre a címre, hogy a Facebookra is fel tudjuk tenni szavazás céljából.
Itt a blogon is lehet szavazni majd a receptekre kommentben. Tehát a két helyen leadott szavazatok összesítése után hirdetünk nyertest, aki majd a következő forduló receptjét adhatja alapként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése